Gotländsk transportsträcka

Läst 2013 #30

 Anna Jansson: När skönheten kom till Bro

Anna Jansson har jag läst mest som tidsfördriv. Hyfsade svenska deckare med sjysta miljöer, halvtaskig socialrealism och ganska bra spänning. Men inte så mycket mer.

Det här är den trettonde boken i serien, och inte en av de märkvärdigare. När jag nu äntligen skriver om den några månader efter att jag läst, får jag konstatera att den inte gjorde något större intryck.

En allmän kommentar är att sedan handlingen i Anna Janssons deckare flyttade över till Gotland och Visby har miljöskildringarna blivit bättre, men också ingått en inte alltid helt lycklig symbios med bilden av det historiskt/turistiska Visby. Hur som helst. Man kan också konstatera att Anna Jansson efter hand lärt sig hantverket och skriver med spännande, korta kapitel som gör det svårt för läsaren att lägga ner boken innan den är utläst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>